Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2021

У Херсоні викрили нарколабораторію: трьом особам повідомлено про підозру

           

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури викрито групу осіб, які займались виготовленням та збутом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
За даними слідства, цивільне подружжя у приватному будинку влаштувало лабораторію із виготовлення амфетаміну. Допомагали їм в наркобізнесі ще декілька місцевих мешканців. Зловмисники налагодили мережу збуту психотропу за допомогою так званих «закладок». Отримавши замовлення та оплату, вказували місця, де захований товар.
 
 
 
Загальний обсяг вилучених наркотичних засобів складає 1,5 кг вартістю на «чорному» ринку приблизно 900 000 грн.
 
Наразі трьом особам, причетним до функціонування нарколабораторії, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.
 
Заходи з викриття проводились слідчими Головного управління Нацполіції області, оперативний супровід - УСР в Херсонській області ДСР НП України під процесуальним керівництвом Херсонської обласної прокуратури.
 
 
 
За вчинене фігурантам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1070