Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2021

Прокуратура домоглась взяття під варту одного з фігурантів справи катування чоловіків у Нижніх Сірогозах

              

За принципової позиції прокурорів Каховської місцевої прокуратури, які здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні щодо катування двох жителів смт Нижні Сірогози, одному з підозрюваних у вчиненні вказаного злочину апеляційним судом змінено запобіжний захід та взято під варту.
 
Нагадаємо, подія сталася у вересні 2020 року.
 
За даними слідства, зловмисники вивезли на автомобілі до лісосмуги потерпілих, де погрожували їм вбивством та впродовж години наносили побої. Окрім того, на жертв наставляли автомат і робили постріли поблизу них.
 
Підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 127 КК України (катування за попередньою змовою групою осіб ), обґрунтовано повідомлено трьом учасникам нападу.
 
Слідчі органу досудового розслідування за погодженням із прокуратурою звернулися до суду з клопотанням про застосування до фігурантів запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проте суд відмовив у задоволенні вказаних клопотань та застосував до підозрюваних домашній арешт. 
 
Не погоджуючись з таким рішенням, прокуратура звернулася з апеляційною скаргою до суду, яка відносно одного з фігурантів вже задоволена, а відносно двох інших розгляд триває.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Каховська місцева прокуратура
кількість переглядів: 986