Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2021

У Херсоні викрито підпільний цех з виробництва алкоголю: організатору та двом спільникам незаконного бізнесу повідомлено про підозру

            

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури викрито цех з незаконного виготовлення з метою збуту алкогольних напоїв, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей (ч. 2, ст. 204 КК України).
 
За даними слідства, група осіб у місті Херсоні організувала масове підпільне виробництво фальсифікованої горілки та коньяку. Підпільний цех вони облаштували у складському приміщенні. Готову продукцію сумнівної якості зловмисники реалізовували через торговельні мережі області та в інші регіони України.
 
 
 
У ході санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили майже 3,5 тонни спирту невідомого походження, близько 3 тонн алкогольних напоїв, а також обладнання та транспортні засоби. За попередньою оцінкою, вартість вилученого становить понад 3,5 млн грн.
 
Наразі організатору незаконного бізнесу та двом його спільникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 204 КК України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу, накладення арешту на вилучене майно, а також проведення низки судових експертиз.
 
Заходи із викриття протиправної діяльності проводились працівниками обласної прокуратури спільно зі слідчими ГУ Державної фіскальної служби у Херсонські області АР Крим та м. Севастополі, оперативний супровід - управлінням стратегічних розслідувань області ДСР Нацполіції України.
 
Досудове слідство триває. Проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення обставин вчиненого злочину та затримання інших осіб, причетних до вказаної діяльності.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1336