Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2021

На Херсонщині судитимуть трьох осіб, причетних до падіння частини металевої конструкції колеса огляду та загибелі людини

             

Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно трьох осіб за фактом порушення вимог законодавства про охорону праці та правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини (ч. 2 ст. 271, ч. 2 ст. 272 КК України).
 
Йдеться про нещасний випадок, який стався у червні 2019 року в смт Лазурне Скадовського району Херсонської області. Так, під час встановлення оглядового колеса на центральній набережній важка металева конструкція впала на одного з робітників. Від отриманих травм постраждалий загинув на місці поді.
 
Слідством установлено, що керівництво підприємства-підрядника, відповідального за встановлення атракціону, залучило до вказаних робіт людей, які не мали посвідчень на право виконання стропильних робіт. Окрім того, машиніст автокрану в порушення порядку виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації машин допустив до кабіни керування сторонню особу без відповідних дозволів. У результаті ці порушення призвели до падіння однієї з опор конструкції та загибелі людини.
 
Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1017