Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2021

Прокуратура домоглась ув’язнення зловмисника за виготовлення канабісу

              

За принципової позиції Херсонської обласної прокуратури апеляційним судом ухвалено обвинувальний вирок, яким посилено покарання 55 – річному мешканцю села Богданівка та засуджено до реального позбавлення волі строком на 5 років за незаконне придбання, виготовлення, зберігання, наркотичних засобів в особливо великих розмірах без мети збуту (ч. 3 ст. 309 КК України).
 
Прокуратурою доведено, що зловмисник за місцем свого проживання вирощував коноплі, з яких виготовляв канабіс та зберігав його. Під час обшуку в жовтні 2019 року в його помешканні правоохоронці виявили та вилучили понад 5 кг наркотичного засобу.
 
Рішенням Херсонського міського суду чоловіку визначено умовну міру покарання за злочин у сфері незаконного обігу наркотичних засобів. Обласна прокуратура не погодилась із таким рішенням і подала апеляційну скаргу.
 
Дослідивши матеріали та врахувавши особливу тяжкість інкримінованого обвинуваченому злочину, апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та ухвалив новий вирок, відповідно до якого особа відбуватиме покарання в місцях несвободи.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1260