Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2021

Привласнення 260 тис грн бюджетних коштів - на Херсонщині судитимуть директора підприємства

             

Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю за привласнення чужого майна, вчиненого у великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, у 2018 році керівник підприємства, яке відповідно до договору мало виконати замовлені Херсонською міськрадою послуги, пов’язані з впровадженням ліцензійного програмного забезпечення «Реєстр територіальної громади м. Херсон», зловживаючи службовим становищем, вніс до акта наданих послуг завідомо неправдиві відомості.
 
У подальшому на підставі цього документа на рахунок підприємства було перераховано бюджетні кошти за роботу, яка фактично не була виконана. Як наслідок, фігурант привласнив кошти в сумі 260 тис грн, чим завдав територіальній громаді м. Херсона збитки у великих розмірах.
 
Під час досудового розслідування до обвинуваченого пред’явлено цивільний позов з метою відшкодування збитків, завданих місцевому бюджету.
 
У разі доведення вини зловмиснику загрожуватиме позбавлення волі строком від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1182