Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2021

Прокуратура відстояла вирок винуватцю ДТП, внаслідок якої загинула людина

        

Херсонська обласна прокуратура відстояла в суді апеляційної інстанції вирок 36-річному чоловіку за порушення ним правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого. Йому призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 роки.
 
Прокурором доведено, що чоловік, керуючи автотранспортом, поблизу села Чорнобаївка, рухаючись у правій смузі руху, перед поворотом ліворуч проявив неуважність та безпечність до дорожньої обстановки, яка призвела до зіткнення з автомобілем «HondaAccord», який рухався позаду нього. Після цього автомобіль «HondaAccord» здійснив некерований виїзд на зустрічну смугу та зіткнувся з автомобілем ВАЗ. Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій ВАЗу отримав тілесні ушкодження, а його пасажир загинув у лікарні.
 
Вироком Білозерського районного суду водія, безпечність якого призвела до ДТП зі смертельним наслідком, було визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, й призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 2 роки.
 
Не погодившись із призначеним покаранням, горе-водій намагався оскаржити вирок.
 
Заслухавши доводи сторін, колегія суддів Херсонського апеляційного суду підтримала позицію прокуратури, залишивши без задоволення апеляційну скаргу, а вирок суду першої інстанції – без змін.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1225