Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2021

Прокуратура вимагає посилити покарання винуватцю летальної ДТП у Новій Каховці

         

Херсонською обласною прокуратурою подана апеляційна скарга на вирок Новокаховського міського суду щодо громадянина, який у стані алкогольного сп’яніння спричинив ДТП з летальними наслідками та втік з місця події. Прокуратура наполягатиме на більш суворому покаранні.
 
Ідеться про дорожньо-транспортну пригоду, яка трапилася 5 лютого 2020 року в місті Нова Каховка.
 
Установлено, що тоді чоловік сів за кермо автомобіля «RangeRoverSport» напідпитку. Керуючи автотранспортом, він перевищив дозволену в населеному пункті швидкість, допустив зіткнення з автомобілем ВАЗ, який від удару відкинуло уперед і призвело до подальшого зіткнення з автомобілем «Mercedes-Benz». Після цього нетверезий водій, не зупиняючись, поїхав далі, залишивши у небезпеці потерпілого водія ВАЗу, який загинув на місці події.
 
У ході розгляду справи суд визнав винним п’яного водія у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України, та призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки.
 
Ураховуючи обставини, обласна прокуратура прийняла рішення оскаржити вирок суду першої інстанції в апеляційному суді як занадто м’який.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1217