Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2021

Прокуратура через суд повернула з незаконної оренди приміщення навчального закладу, яке використовувалось у комерційних цілях

            

За позовом Херсонської обласної прокуратури господарським судом визнано недійсним договір оренди приміщення, зобов’язано приватну фірму звільнити та повернути закладу професійно-технічної освіти м. Херсона майно вартістю понад 100 тис грн.
 
Прокуратура встановила, що площа в гуртожитку, який перебуває у державній власності та знаходиться на балансі навчального закладу, фактично вибула у платне користування орендаря для здійснення ним господарської діяльності з метою отримання прибутку.
 
Ураховуючи, що майно навчального закладу використовувалось не за призначенням у порушення вимог Закону України «Про освіту», прокуратура звернулася до суду з позовом, який судом задоволено в повному обсязі.
 
Наголошуємо, що відповідно до вимог діючого законодавства об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації чи використанню не за освітнім призначенням.
 
Органи прокуратури області й надалі вживатимуть належних заходів реагування на факти незаконної оренди приміщень закладів освіти регіону з метою їх повернення та використання в інтересах дітей.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1221