Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2021

За зайняття іншою оплачуваною діяльністю правоохоронця притягнуто до адмінвідповідальності

       

За принципової позиції прокурорів Херсонської обласної прокуратури, судом за результатами розгляду протоколу про адміністративне правопорушення притягнуто до відповідальності працівника управління патрульної поліції в Херсонській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України.
 
Прокуратурою доведено, що особа, будучи працівником поліції, окрім обов’язків, покладених за посадою, у робочий час надавала інші оплачувані послуги.
 
Постановою Херсонського міського суду правоохоронця визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-4 КУпАП (порушення особою встановлених законом обмежень щодо зайняття іншою оплачуваною діяльністю), та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією отриманої винагороди від такої діяльності.
 
Не погодившись з постановою суду, особа намагалась оскаржити її до Херсонського апеляційного суду.
 
За результатами апеляційного перегляду справи скаргу залишено без задоволення, а постанову суду першої інстанції - без змін.
 
На цей час вказане рішення набрало законної сили.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1220