Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2021

3 тисячі доларів за вплив на прийняття рішення – на Херсонщині судитимуть податківця

              

Херсонською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника одного з відділів Головного управління ДПС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття відповідного рішення (ч. 2 ст. 369-2 КК України).
 
Розслідуванням установлено, що у грудні 2020 року посадовець отримав від суб'єкта господарювання 3 тис. доларів США за вплив на прийняття рішення комісією вказаного органу державної влади щодо виключення підприємства з категорії «ризикових» та подальшої реєстрації податкових накладних.
 
Наразі досудове слідство, що здійснювалось територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Мелітополі, завершено. Обвинувальний акт скеровано до Херсонського міського суду для розгляду по суті.
 
У разі доведення вини обвинуваченому загрожує до п’яти років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1183