Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2021

ДТП біля села Садове з двома загиблими - водій автобуса постане перед судом

          

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 52-річного чоловіка за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох людей (ч. 3 ст. 286 КК України).
 
Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 9 листопада 2020 року на автошляху поблизу села Садове.
 
За даними слідства, водій маршрутного автобуса, рухаючись з с. Садове в напрямку с. Антонівка, проявив неуважність та безпечність до дорожньої обстановки, в результаті чого стався занос автотранспорту на зустрічну смугу, де він з'їхав на узбіччя і перекинувся.
 
У результаті ДТП дві жінки, які їхали в автобусі, віком 42 і 54 роки загинули на місці події. Інші пасажири отримали травми різного ступеня тяжкості.
 
Наразі досудове слідство, що здійснювалось слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Херсонській області, завершено. Обвинувальний акт скеровано до Білозерського міського суду для розгляду по суті.
 
Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1136