Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2021

3,5 тис. дол. США оцінив свої послуги державний виконавець за сприяння у знятті арешту з нерухомості

           

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури під час отримання неправомірної вигоди 3,5 тис. дол. США затримано посадовця одного з районних відділів державної виконавчої служби у м. Херсоні Південного Міжрегіонального правління Міністерства юстиції (м. Одеса).
 
Встановлено, що посадова особа, використовуючи службове становище, вимагала та отримала кошти від громадянина за допомогу і сприяння у вирішенні питання щодо зняття арешту із нерухомого майна (квартири і будинку), що належать зазначеній особі.  
 
За результатами слідчих дій посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України безпосередньо під час отримання неправомірної вигоди та повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Херсонській області, за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1375