Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2021

Прокуратура вимагає посилити запобіжний захід підозрюваній в отриманні 3,5 тис. дол. США неправомірної вигоди

         

Херсонською обласною прокуратурою скеровано апеляційну скаргу на рішення суду про застосування запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту працівниці державної виконавчої служби, яка обґрунтовано підозрюється у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в розмірі 3,5 тис. дол. США, тобто у вчиненні корупційного злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.
 
Прокуратура вважає вказаний запобіжний захід занадто м''яким та таким, що не відповідає тяжкості кримінального правопорушення та ризикам, встановленим під час розслідування, тому відстоюватиме в апеляційному суді арешт підозрюваної з правом внесення застави.
 
Нагадаємо, що 04.04.2021 посадовицю правоохоронці викрили та затримали безпосередньо під час отримання неправомірної вигоди від громадянина за сприяння у вирішенні питання щодо зняття арешту із нерухомого майна – квартири та будинку.
 
Наразі зловмисниця відсторонена від займаної посади.
 
Досудове слідство триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1308