Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2021

За втручання прокуратури в Долматівській та Чулаківській ОТГ створять служби у справах дітей

        

Органи прокуратури Херсонщини продовжують реагувати на факти бездіяльності органів місцевої влади щодо створення в об’єднаних територіальних громадах служб у справах дітей.
 
Установлено, що у 2017 році створено Долматівську та Чулаківську об’єднані територіальні громади, до складу яких увійшло близько 10 населених пунктів у кожному. На їх території проживає близько 2 тисяч дітей, у тому числі діти соціально вразливих категорій - сироти, діти, які опинилися у складних життєвих обставинах, та діти, позбавлені батьківського піклування. Проте впродовж декількох років так і не було створено відповідної служби, яка виконує повноваження органів опіки та піклування, чим порушувались вимоги законодавства.
 
З метою усунення порушення закону прокуратурою заявлено до Херсонського окружного адміністративного суду позов про визнання протиправною бездіяльність місцевих органів Долматівської та Чулаківської об’єднаних територіальних громад щодо нестворення служб у справах дітей.
 
Наразі позовні вимоги прокурора судом визнано в повному обсязі та зобов’язано утворити у складі виконавчих органів відповідні служби.
 

Автор: Скадовська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1190