Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2021

На Херсонщині судитимуть керівника комунальної установи, який штучно збільшував вартість палива для загальноосвітніх закладів

        

Олешківською окружною прокуратурою до суду спрямовано обвинувальний акт за ч. 1 ст. 364 КК України у кримінальному провадженні відносно керівника комунальної установи Олешківської районної ради Херсонської області. Посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, всупереч інтересам служби, з метою отримання неправомірної вигоди для приватного підприємства, уклав додаткову угоду до договору про постачання твердого палива - вугілля кам’яного для загальноосвітніх закладів, розташованих на території колишнього Олешківського району.
 
Через неправомірні дії посадовця безпідставно збільшено вартість одиниці товару та зменшено загальну кількість, внаслідок чого приватному підприємству упродовж грудня 2018 року надлишково виплачено кошти за постачання вугілля на суму понад 200 тисяч гривень, що в свою чергу завдало істотної шкоди районному бюджету.
 
У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді  арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Автор: Олешківська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1161