Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2021

На Херсонщині учасники організованої групи підозрюються у виготовленні та розповсюдженні психотропних речовин

     

У результаті слідчих та розшукових заходів, на основі отриманих висновків експертиз і досліджень у діях раніше підозрюваних у придбанні, зберіганні, виготовленні та збуті психотропних речовин в особливо великих розмірах виявлено ознаки діяльності організованої злочинної групи.
 
За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури трьом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів у складі організованої групи (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 317, ч. 3 ст. 313, ч. 3 ст. 311 КК України).
 
 
 
 
Як раніше повідомлялось, троє мешканців обласного центру обладнали  нарколабораторію, де з прекурсорів виготовляли психотропну речовину, яку збували, в тому числі, і шляхом закладок на території Херсона. Під час обшуків вилучено прекурсори, психотропні речовини та обладнання для її виготовлення.
 
Правоохоронцями задокументовано 9 епізодів злочинних дій організованої групи у сфері незаконного обігу психотропних речовин.
 
Учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень та обрано запобіжні заходи. Один з підозрюваних наразі перебуває під цілодобовим домашнім арештом, іншому суд обрав  тримання під вартою із правом внесення застави, яким підозрюваний і скористався, ще один підозрюваний наразі знаходиться під вартою.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1168