Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2021

На Херсонщині викрито схему підроблення результатів ПЛР-тестів на COVID-19

       

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури викрито схему видачі підроблених довідок з негативними результатами ПЛР-тестів на COVID-19 (ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України).
 
Слідством установлено, що двоє чоловіків, вступивши у змову між собою, продавали підроблені довідки про результати тестування. Так, один із учасників схеми, працюючи перевізником,  пропонував громадянам України та інших держав, які перетинали державний кордон, оперативно отримати вищевказані довідки з негативним результатом на COVID-19 для ухилення від обов’язкової 14-денної самоізоляції. Інший учасник змови виготовляв підроблені документи на власному комп’ютері. Вартість такої довідки становила від 1 тис. грн.
 
Під час проведення досудового розслідування попередньо встановлено більше десятка осіб, які отримали відповідні довідки.
 
У межах слідства проведено обшуки, у ході яких вилучено комп’ютерну техніку, документи та інші речові докази.
 
Слідчі дії тривають.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Херсонській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури та оперативного супроводу Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1186