Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2021

Прокуратура домоглась посилення покарання зловмиснику за вчинення розбійного нападу, зґвалтування та крадіжок майна

        

За принципової позиції обласної прокуратури Херсонським апеляційним судом ухвалено обвинувальний вирок, яким посилено покарання 31-річному мешканцю с. Кізомис Білозерської ОТГ, який вчиняв крадіжки, розбійні напади, поєднані з насиллям.
 
Установлено, що зловмисник протягом січня-травня 2018 року вчинив крадіжки майна, поєднані з проникненням у житло та сховище. Продовжуючи свою злочинну діяльність, у вересні 2018 року засуджений проник у приміщення будинку та вчинив розбійний напад на жінку, погрожуючи застосуванням насильства, зґвалтував потерпілу та залишив місце вчинення злочину з привласненим майном.
 
Суд першої інстанції визначив покарання обвинуваченому за ч. 3  ст. 187, ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 185, ч. 1 ст. 152, ст. 70 КК України у вигляді 7 років позбавлення волі.
 
Прокурор у провадженні не погодився із таким рішенням і подав апеляційну скаргу з підстав невідповідності призначеного покарання тяжкості кримінальних правопорушень та особі обвинуваченого внаслідок м’якості. Обласна прокуратура підтримала апеляційні вимоги державного обвинувача в Херсонському апеляційному суді.
 
Завдяки обґрунтованості доводів прокурорів у суді зловмиснику призначено 10 років позбавлення волі.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1182