Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2021

Через службову недбалість та привласнення бюджетних коштів приватному підприємцю загрожує до 8 років позбавлення волі

         

За процесуального керівництва Генічеської окружної  прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно приватного підприємця за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, у тому числі повторно, та службового підроблення ( ч. ч. 2, 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Досудовим розслідуванням установлено, що приватний підприємець,  будучи службовою особою, незаконно заволодів коштами, виділеними з бюджету однієї з сільських рад Генічеського району  на проведення ремонту 3 дитячих садків та капітального ремонту теплотраси будинку культури, на загальну суму майже 71 тис. грн.
 
Крім того, посадовець, достовірно знаючи, що будівельні роботи на проведення ремонту дитячих садків виконані не у повному обсязі, вніс до акта приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості щодо об’єму та обсягів виконаних робіт.
 
У разі визнання чоловіка винним йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Генічеська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1436