Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2021

На Херсонщині судитимуть підприємця за привласнення коштів та підробку документів під час ремонту стадіону

    

Херсонською окружною прокуратурою до Херсонського міського суду направлено обвинувальний акт стосовно директора підприємства за ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна, вчинене у великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 КК України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки).
 
Так, директором приватного підприємства внесено завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт під час здійснення ремонтних робіт арени стадіону у м. Херсоні.
 
Унаслідок протиправних дій обсяги робіт, фактично виконаних на об’єкті будівництва, були завищені, у результаті чого державі заподіяно збитки в сумі  224 918 грн.
 
У разі визнання підприємця винним у скоєнні інкримінованого злочину йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п''яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1361