Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2021

Прокуратура домоглася реального строку ув’язнення для колишнього правоохоронця, який вчинив смертельну ДТП

          

За принципової та послідовної позиції Херсонської обласної прокуратури судом апеляційної інстанції постановлено вирок відносно колишнього поліцейського, який вчинив смертельну дорожньо-транспортну пригоду (ч. 2 ст. 286 КК України).
 
Прокуратурою доведено, що у 2013 році дільничний інспектор Каланчацького РВ УМВС України в області, керуючи напідпитку автомобілем ВАЗ 2108, перевищив дозволену швидкість у населеному пункті та здійснив наїзд на літню жінку. Від потужного удару потерпіла 1941 р.н. отримала тілесні ушкодження, від яких загинула на місці пригоди.  
 
Розгляд кримінального провадження в судах різних інстанцій тривав понад 5 років, у тому числі у Верховному Суді України, який звернув увагу на ненадання належної оцінки усім доказам та призначив новий розгляд справи в суді апеляційної інстанції.
 
Ураховуючи наведені прокурором обставини, суд апеляційної інстанції, вдруге переглянувши рішення Цюрупинського районного суду, визнав водія винним у скоєнні смертельної ДТП та призначив йому реальну міру покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1377