Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2021

На Херсонщині керівник товариства підозрюється у розтраті чужого дизельного палива на понад 9 мільйонів гривень

          

Херсонською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом привласнення та розтрати  чужого майна шляхом зловживання директором одного із товариств своїм службовим становищем, вчинене у особливо великих розмірах.
 
За даними слідства, директор товариства у березні 2019 року, уклавши з іншим ТОВ договір, отримав від нього на відповідальне зберігання майже 600 тонн дизельного палива. Крім того, товариство, яке відвантажило дизельне паливо, перерахувало на банківський рахунок фірми-зберігача понад 50 тис. грн за його зберігання.
 
У подальшому підозрюваний привласнив зазначені грошові кошти та реалізував дизельне паливо, спричинивши товариству матеріальну шкоду на загальну суму понад 9 мільйонів гривень.
 
Керівнику підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2, ч. 5 ст. 191 КК України.
 
Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1243