Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2021

Керівника будівельної організації та інженера технагляду звинувачують у заволодінні бюджетними коштами при реконструкції дитсадка

        

Херсонською обласною прокуратурою спрямовано до суду обвинувальний акт відносно керівника товариства за фактом службового підроблення і заволодіння бюджетними коштами (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України) та інженера з технічного нагляду за фактом пособництва у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України), які при реконструкції дитячого садка привласнили понад 400 тисяч гривень.
 
За даними слідства, у листопаді 2018 року між підрядною організацією та облдержадміністрацією укладено договір про проведення робіт за рахунок бюджетних коштів, відповідно до якого товариство з обмеженою відповідальністю зобов’язалось виконати роботи з реконструкції одного із закладів дошкільної освіти на території колишнього Олешківського району. У подальшому директор товариства з метою заволодіння бюджетними коштами вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві відомості щодо обсягу цих робіт та використаних матеріалів. У свою чергу, інженер з технічного нагляду, підписав та скріпив печаткою зазначені документи, внаслідок чого на рахунок товариства незаконно перераховано кошти в сумі понад 400 тисяч гривень.
 
У разі визнання судом фігурантів винними у скоєнні інкримінованих злочинів їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 987