Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2021

У Херсоні затримали молодика, який збирався відправити посилки з наркотиками

         

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури співробітниками УБН в Херсонській області, спільно з СВ Херсонського РУП та УОС ГУНП в області викрито та затримано 19-річного херсонця при спробі збуту особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
Молодика правоохоронці затримали в одному з відділень поштового оператора під час спроби відправити 18 посилок із речовинами, схожими на «солі», екстазі, амфетамін і так звані «марки».
 
За даними слідства, такі «замовлення» зловмисник отримував через мессенджер інтернет-магазину, після чого розсилав у різні регіони України. Окрім цього, на території міста хлопець займався так званими «закладками». Його тижневий прибуток від протиправної діяльності складав близько 10 тис. грн.
 
Під час проведення вдома у фігуранта обшуку, правоохоронці виявили та вилучили наркотичні засоби та психотропні речовини, банківські карти, ноутбук, а також гроші ймовірно отримані від злочинної діяльності. Загальна вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного ринку» складає близько 1 млн грн.
 
 
Наразі молодик затриманий у порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.
 
Усі вилучені речовини направлено на експертизу.
 
Тривають оперативно-розшукові заходи спрямовані на викриття осіб причетних до організації інтернет-магазину.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1361