Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2021

На лаві підсудних опинився директор підприємства за привласнення бюджетних коштів шляхом махінацій з ПДВ

         

Білозерським відділом Олешківської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно директора будівельної організації за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами у великому розмірі (ч. 4 ст. 191 КК України).
 
Досудовим слідством установлено, що чоловік, перебуваючи на посаді керівника підприємства, після виконання будівельних робіт, пов’язаних із реконструкцією басейну, в одному із закладів освіти Херсонського району, достовірно знаючи про відсутність передбачених законом підстав для відшкодування з бюджету ПДВ, заявив та незаконно отримав від держави на розрахунковий рахунок товариства понад 400 тис. грн ПДВ, якими розпорядився на власний розсуд. Таким чином державним інтересам було завдано шкоди  у великих розмірах через неправомірне отримання підприємством бюджетних коштів у вигляді вказаного податку.
 
За вчинене комерсанту загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від п’яти до восьми років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Олешківська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1089