Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2021

Митне оформлення зі збитками на понад 100 тис. грн – повідомлено про підозру інспектору митного посту

              

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру державному інспектору одного з митних постів у Херсонській області Державної митної служби у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України.
 
За даними слідства, митник протягом 2016-2018 років систематично здійснював митні формальності поза межами митного органу, про що відомості в офіційні документи не вносив. Як наслідок, такі дії призвели до ненарахування та несплати представниками власників суден відповідних митних платежів, що спричинило понад 100 тис. грн збитків державному бюджету.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1032