Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2021

Заволодіння понад 900 тис. грн при ремонті дороги на Херсонщині – підозру оголосили підприємцю та інженеру з технагляду

          

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури підприємцю та інженеру з технічного нагляду повідомлено про підозру за фактами заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, чоловік, діючи як фізична особа – підприємець, за попередньою змовою з інженером технічного нагляду та посадовцем однієї із селищних рад Херсонщини, при виконанні капітального ремонту проїзної частини у жовтні 2020 року, шляхом складання підроблених документів із внесенням до них завідомо неправдивих відомостей, завищили вартість виконаних ремонтних робіт на суму понад 900 тис. грн. Як наслідок, на розрахунковий рахунок підприємця надлишково зараховано вказану суму грошей, яку він привласнив.
 
На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення усіх обставин вчинення злочинну та притягнення учасників схеми до відповідальності.
 
Досудове розслідування здійснюється працівниками слідчого управління ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 919