Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2021

Прокуратура вимагає обмежити використання агрохімікатів в межах буферної зони заповідника «Асканія Нова»

           

За позовними заявами Каховської окружної прокуратури ухвалами господарського суду та Чаплинського районного суду Херсонської області відкрито 5 проваджень в інтересах держави в особі біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна НААН України про внесення змін до договорів оренди земельних ділянок у межах буферної зони заповідника. 

Прокурором установлено, що внаслідок безконтрольного використання засобів захисту рослин на прилеглих до заповідника територіях спричинено шкоду навколишньому природному середовищу у вигляді масової загибелі червонокнижних птахів.
 
Сума спричинених збитків складає понад 10 млн. грн.
 
У той же час жодних обмежень у використанні земельних ділянок, що знаходяться в буферній зоні біосферного заповідника, ні договорами оренди землі, та іншою землевпорядною документацією не передбачено.
 
Реагуючи на вказані порушення вимог природоохоронного законодавства, прокурор пред’явив до суду 5 позовів про внесення змін до договорів оренди землі площею понад 1,5 тис. га в частині встановлення обмежень у використанні засобів захисту рослин в межах буферної зони заповідника з метою попередження в майбутньому негативних наслідків антропогенної діяльності сільськогосподарських товаровиробників.  

Автор: Каховська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1380