Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2021

На Херсонщині директору комунального закладу повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем на понад 350 тис. грн збитків

          

За процесуального керівництва Каховської окружної прокуратури директору одного із комунальних закладів Каховського району повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).
 
Установлено, що у 2019 році комунальним закладом за результатами відкритих торгів із товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про постачання за бюджетні кошти газового палива. Загальна вартість правочину склала понад 1,4 млн грн.
 
Проте після набрання договором чинності керівник комунального закладу, зловживаючи своїм становищем та діючи в порушення законодавства про публічні закупівлі, безпідставно уклав додаткові угоди до договору, якими вартість товару щоразу збільшувалась, а об’єми поставки зменшувались. При цьому будь-яких коливань ціни газу на ринку не було.
 
Наразі за позовом прокуратури господарським судом Херсонської області 31.03.2021 безпідставно укладені додаткові угоди визнано недійсними та зобов’язано постачальника перерахувати надмірно сплачені бюджетні кошти на користь Херсонської обласної державної адміністрації в сумі більше 350 тис. грн.
 
Вирішується питання щодо застосування заходів забезпечення кримінального провадження у виді обрання посадовій особі запобіжного заходу, відсторонення від займаної посади та накладення арешту на майно.
 
Досудове розслідування триває.

Автор: Каховська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1049