Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2021

Матері дітей, які загинули під час пожежі на Херсонщині, оголосили про підозру

           

Олешківською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель трьох малолітніх дітей.
 
Установлено, що біда сталася на початку 2018 року в смт Брилівка, коли 26-річна жінка, залишила вдома трьох своїх дітей, а сама пішла розпивати спиртні напої до подруги. Повернувшись близько 4 ранку, матір виявила пожежу у будинку, яка сталась внаслідок короткого замикання електричного подовжувача. У результаті - двоє дворічних хлопчиків та 5-річна дівчинка померли від отруєння вуглекислим газом.
 
Після отримання слідством результатів відповідних пожежно - технічних та судово-медичних експертиз жінці оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 270 КК України.
 
Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді 8 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Автор: Олешківська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1250