Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2021

Прокуратура у суді домагається скасування електронних торгів та повернення землі державі

         

За позовом Скадовської окружної прокуратури господарським судом Херсонської області відкрито провадження в інтересах держави про визнання недійсними електронних торгів і скасування оформленого за їх результатами права оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення та повернення землі  у власність держави.
 
Установлено, що приватним виконавцем виконавчого округу м. Києва із порушенням вимог земельного законодавства накладено арешт на право оренди   земельної ділянки державної форми власності площею 50 га вартістю майже 1 млн грн, яка перебувала у тимчасовому користуванні одного із суб’єктів господарювання, якого у судовому порядку визнано боржником.
 
Надалі виконавцем у порушення вимог земельного законодавства на прилюдних торгах здійснено відчуження права оренди земельної ділянки, яка належить Каланчацькій селищній раді, іншому землекористувачеві.
 
Проте селищна рада заходів щодо визнання недійсними електронних торгів і повернення земельної ділянки у власність держави із 2019 року не вживала.
 
Вказані обставини стали підставою для вжиття заходів прокурорського реагування, судовий розгляд справи триває.
 
 


Автор: Скадовська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1290