Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2021

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організованої групи, члени якої збували наркотичні засоби серед ув’язнених

        

Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої злочинної групи, які збували наркотичні і сильнодіючих лікарські засоби та прекурсори, організатор якої встановив і поширив злочинний вплив серед ув’язнених (ч. 2 ст. 255-1, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311,  ч. 4 ст. 321 КК України).
 
У ході слідства встановлено, що в одній із установ виконання покарань області 42-річний раніше судимий чоловік установив та поширив злочинний вплив в цій установі. До своєї протиправної діяльності залучив 2 осіб, створивши стійку злочинну групу, яка здійснювала придбання та надходження до виправної установи наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів та прекурсорів, їх зберігання та збут засудженим.
 
Під час проведення обшуків за місцем утримання фігурантів правоохоронцями зібрано докази їх причетності до протиправної діяльності.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в Херсонській області, за оперативного супроводу УСБУ  в області та УСР в Херсонській області ДСР НП України.
 
У разі визнання судом обвинувачених винними у скоєнні злочинів, двом з них загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 9 до 12 років, а організатору злочинної діяльності – від 9 до 15 років ув’язнення, в обох випадках – із конфіскацією майна.
 
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1388