Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2021

На Херсонщині повідомлено про підозру посадовцю Державної судової адміністрації регіону у розтраті понад 700 тис. грн

     

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру посадовцю територіального управління Державної судової адміністрації в Херсонській області за фактом розтрати бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний, зловживаючи повноваженнями, організував схему закупівель комп’ютерного обладнання за державні кошти за значно завищеними цінами. Так, з метою уникнення процедури відкритих торгів, як того вимагає закон, він уклав з «потрібним» постачальником дев’ять допорогових договорів.
 
Як наслідок, дії підозрюваного призвели до розтрати бюджетних коштів на понад 700 тис. грн.
 
Найближчим часом вирішиться питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної  посади.
 
Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися співробітниками Головного управління СБУ в АР Крим спільно зі слідчими СУ ГУ НП України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1381