Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2021

Застосування насильства до громадянина – на Херсонщині судитимуть оперуповноваженого

           

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно оперуповноваженого одного з районних відділень поліції ГУНП в області за фактом перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями (ч. 2 ст. 365 КК України).
 
Як раніше повідомлялось, працівник поліції в лютому поточного року в середмісті Каховки невиправдано застосував заходи фізичного впливу до громадянина, що виразилось у нанесенні декількох ударів по голові та ногах, поваленні останнього на землю та здійсненні силового затримання. Після цього без складання будь-яких процесуальних документів потерпілого доставлено до відділення поліції, де завдано ще декілька ударів. Унаслідок протиправних дій потерпілий отримав тілесні ушкодження.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
 
Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1573