Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2021

На Херсонщині судитимуть агронома за порушення правил, установлених для боротьби зі шкідниками, що призвело до загибелі птахів

         

Каховською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно агронома ТОВ за фактом порушення правил, установлених для боротьби зі шкідниками і хворобами рослин, та інших вимог законодавства про захист рослин, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 247 КК України).
 
Раніше повідомлялось, що у період з грудня 2020 року по січень 2021 року агроном товариства допустив порушення правил, установлених для боротьби зі шкідниками, ігноруючи та порушуючи вимоги застосування пестицидів (розкладання в жилі нори гризунів), здійснив роботи з боротьби з гризунами на полях шляхом механічного розкидання по поверхні землі на полях поблизу території біосферного заповідника «Асканія Нова».
 
Як наслідок, від поїдання птахів зерна пшениці, обробленого відповідними пестицидами, на території біосферного заповідника загинуло 218 сірих журавлів, що занесені до Червоної книги України, чим завдано державі матеріальної шкоди на суму 3 мільйони 270 тисяч гривень.
 
Санкція інкримінованої статті передбачає покарання в виді сплати штрафу в розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста двадцяти до двохсот годин, або обмеження волі на строк до двох років.

Автор: Каховська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1965