Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2021

Прокуратура домоглась реального ув’язнення для винуватця ДТП, внаслідок якої загинула людина

        

Херсонська обласна прокуратура відстояла в суді апеляційної інстанції реальний строк ув’язнення 35-річному чоловіку за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого. Йому призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.
 
Йдеться про дорожньо-транспортну пригоду, яка трапилася 24 травня 2020 року в с. Громівка, що на Херсонщині.
 
Прокурором доведено, що чоловік, керуючи автотранспортом АЗЛК 2141 у стані алкогольного сп’яніння, порушив правила дорожнього руху, проявив неуважність до дорожньої обстановки та здійснив наїзд на пішохода, який рухався узбіччям. У результаті потерпілий отримав тілесні ушкодження, від яких помер на місці події.
 
Вироком Новотроїцького районного суду водія, безпечність якого призвела до ДТП зі смертельним наслідком, було визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, й призначено покарання з іспитовим строком на 3 роки.
 
Ураховуючи тяжкість кримінального правопорушення та невідповідність призначеного покарання прокуратура звернулася до суду апеляційної інстанції.
 
Заслухавши доводи сторін, колегія суддів Херсонського апеляційного суду підтримала позицію прокуратури, та ухвалила новий вирок відповідно до якого чоловік проведе за гратами 3 роки, і ще 3 роки не зможе керувати транспортними засобами.
 

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1211