Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2021

У Херсонській обласній прокуратурі обговорили підсумки роботи за перше півріччя 2021 року (ФОТО)

У Херсонській обласній прокуратурі, під головуванням керівника відомства Володимира Калюги відбулася підсумкова нарада, на якій обговорили результати роботи за перше півріччя 2021 року, шляхи підвищення ефективності діяльності органів прокуратури та основні завдання на наступний період.

У нараді взяли участь заступники керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів обласної прокуратури та керівники окружних прокуратур.

Із позитивних тенденцій роботи органів прокуратури Херсонської області Володимир Калюга відмітив підвищення результатів на окремих пріоритетних напрямах.

Зокрема, до суду скеровано 44 обвинувальних акти про кримінальні корупційні правопорушення.

Активізовано діяльність з протидії організованій злочинності, викрито 7 груп, судами ухвалено 2 вироки стосовно 5 осіб, що набрали законної сили і в яких підтверджено відповідну кваліфікуючу ознаку.

Результатами розкриття та розслідування кримінальних правопорушень у бюджетній системі стало спрямування до суду обвинувальних актів у 24 кримінальних провадженнях, у тому числі 2 обвинувальні акти за фактами привласнення бюджетних коштів, виділених на ремонт автодоріг на понад 1 млн гривень.Більшої ефективності набула робота у сфері представницької діяльності на захист інтересів держави. Так, зросла сума пред’явлених позовів і становить 735 млн грн. З урахуванням добровільного відшкодування стягнуто коштів та повернуто державі майна на суму майже 800 млн гривень.

Під час наради очільник відомства акцентував увагу не тільки на позитивних напрацюваннях, а й виокремив проблемні питання у прокурорській діяльності задля вжиття конкретних заходів для їх подолання та визначив пріоритетні напрями, на яких органи прокуратури Херсонщини зосередять свою увагу у поточному році.

Основними пріоритетами у діяльності органів обласної прокуратури на наступний період визначено вжиття скоординованих та наглядових заходів щодо протидії та забезпечення ефективного досудового розслідування кримінальних правопорушень у бюджетній сфері, паливно-енергетичному комплексі, у сфері адміністрування податків і зборів, у сфері екології та земельних правовідносин, особливо щодо використання земель державної власності.

Також з урахуванням географічного розташування регіону прокурором області акцентовано увагу на пріоритетності питання захисту інтересів держави у сфері охорони узбережжя Азовського та Чорного морів, басейну річки Дніпро.

Підсумовуючи нараду, Володимир Калюга наголосив на активізації роботи на всіх напрямах, системному забезпеченні узгоджених дій правоохоронних органів з метою захисту конституційних прав учасників кримінального провадження, відшкодування завданих збитків державі та відновлення довіри суспільства до прокуратури.





Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1424