Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2021

Прокуратура домоглась посилення покарання для водія Range Rover, який вчинив смертельне ДТП поблизу м. Нова Каховка

За принципової позиції Херсонської обласної прокуратури апеляційним судом ухвалено обвинувальний вирок, яким посилено покарання 29-річному чоловіку за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого.

Йдеться про дорожньо-транспортну пригоду, яка трапилася 5 лютого 2020 року поблизу м. Нова Каховка.

Прокурором доведено, що засуджений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння за кермом позашляховика «Range Rover», допустив зіткнення з автомобілем ВАЗ та зник з місця аварії. Від потужного удару та отриманих травм водій ВАЗ загинув на місці події.

Вироком Новокаховського районного суду горе-водія, безпечність якого призвела до ДТП зі смертельним наслідком, було визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Ураховуючи тяжкість кримінального правопорушення та невідповідність призначеного покарання, прокуратура звернулася до суду апеляційної інстанції.

Заслухавши доводи сторін, колегія суддів Херсонського апеляційного суду підтримала позицію прокуратури та ухвалила новий вирок, відповідно до якого чоловік проведе за гратами 6 років з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1097