Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2021

Херсонського підприємця судитимуть за ухилення від сплати податків у розмірі майже 7 мільйонів гривень

Херсонською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно херсонського приватного підприємця, який ухилився від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджетів коштів у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що обвинувачений упродовж 2016-2018 років з метою отримання надприбутків, приховав від оподаткування отриманий дохід від реалізації м’ясної продукції, який не вказав у податковій декларації. Через такі дії державний бюджет недоотримав понад 6,9 млн грн обов’язкових платежів.

З метою відшкодування завданих збитків в рамках провадження прокурором заявлено цивільний позов, а судом накладено арешт на рухоме та нерухоме майно обвинуваченого на суму 2,8 млн грн.

Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до Херсонського міського суду для розгляду по суті.

У разі визнання чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення йому загрожує покарання у вигляді накладення штрафу у розмірі завданих збитків з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1249