Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2021

Через перевищення ліміту на промисловий вилов риби державі завдано збитків на 62 мільйони гривень – про підозру повідомлено ще одному високопосадовцю

Херсонською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом невиконання службовою особою своїх обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Установлено, що депутат однієї із міських рад області, високопосадовець природного парку, будучи наділеним повноваженнями щодо збереження, відтворення та раціонального використання природних ресурсів у межах його території, допустив низку порушень. Так, протягом 2019-2020 років, володіючи інформацією про закінчення лімітів використання водних ресурсів (певних видів риб), посадовець не вжив заходів щодо зупинення промислового лову, що призвело до перевищення ліміту на спеціальне їх використання у межах території та об’єктів відповідного природно-заповідного фонду.

Протиправні дії посадовця призвели до настання тяжких наслідків у вигляді матеріальної шкоди в розмірі понад 62 млн грн. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі, за оперативного супроводу ВБКОЗ УСБУ в Херсонській області. Слідство триває.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1189