Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2021

Керівник Херсонської обласної прокуратури провів зустріч із журналістами

Керівник Херсонської обласної прокуратури Володимир Калюга провів пресконференцію щодо результатів роботи органів прокуратури області у І півріччі 2021 року.

Під час заходу очільник відомства поінформував присутніх представників регіональних засобів масової інформації про основні досягнення у роботі на пріоритетних напрямках та відповів на ряд запитань журналістів.

Зокрема, Володимир Олександрович зазначив, що у поточному році до суду скеровано 44 обвинувальних акти про кримінальні корупційні правопорушення, 5 з яких за фактами отримання неправомірної вигоди; за процесуального керівництва органів прокуратури області до суду направлено 24 кримінальні провадження, які стосуються порушень у бюджетній сфері, 11 кримінальних проваджень, які надійшли до суду, стосувались правопорушень у земельній сфері.

Не оминув увагою керівник обласної прокуратури питання щодо виявлення та припинення діяльності на території області організованих груп: «Завдяки злагодженим діям правоохоронців на Херсонщині знешкоджено 7 організованих злочинних груп, до складу яких входило 25 осіб. Їх діяльність була пов’язана із незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин, протиправним розповсюдженням та виготовленням підакцизних товарів, гральним бізнесом та поширенням злочинного впливу у місцях несвободи» - зазначив Володимир Калюга.

Окремо, акцентовано увагу на результатах роботи у сфері представницької діяльності на захист інтересів держави, питаннях захисту довкілля та екологічної безпеки регіону; активізації з протидії наркозлочинності та незаконному виготовленню і розповсюдженню підакцизних товарів тощо.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1173