Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2021

Судитимуть директора товариства, який обвинувачується у заволодінні державними коштами

За процесуального керівництва Генічеської окружної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно директора одного з товариств за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем у великому розмірі та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що директор товариства, будучи службовою особою, незаконно заволодів коштами Державного бюджету України на проведення реконструкції системи опалення однієї зі шкіл Генічеського району.

Крім того, зазначена особа, достовірно знаючи, що будівельні роботи на проведення реконструкції системи опалення виконані не в повному обсязі, внесла до офіційного акта приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості щодо об’єму та обсягів виконаних робіт, в т.ч. завищила вартість виконаних робіт на суму понад 412 тис. грн.

Ураховуючи порушення інтересів держави, Генічеська окружна прокуратура в рамках досудового розслідування пред’явила цивільний позов про відшкодування зазначеної шкоди.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Генічеська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1249