Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2021

У Херсонській обласній прокуратурі відбулось засідання спільної робочої групи з питань додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища

Сьогодні, у Херсонській обласній прокуратурі відбулось засідання спільної робочої групи з питань додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища. У заході взяли участь голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований, представники обласної прокуратури, ГУНП в області, Управління СБУ в області та Державної екологічної інспекції Південного округу.

Під час засідання сторони обговорили поточну екологічну ситуацію в регіоні, проблемні питання протидії кримінальним правопорушенням у сфері охорони навколишнього середовища та відшкодування заподіяних довкіллю збитків.

Перший заступник керівника обласної прокуратури акцентував увагу на пріоритетних напрямках та нагальних проблемних питаннях, які потребують систематичного підходу і принципових рішень при боротьбі з правопорушеннями у сфері охорони довкілля, а це: протидія забрудненню атмосферного повітря, боротьба із незаконним видобуванням корисних копалин, у т.ч. грунтових і термальних вод, недопущення незаконних стихійних сміттєзвалищ та забруднення річок стічним водами тощо.

У свою чергу, голова Державної екологічної інспекції України поінформував про діяльність очолюваного ним відомства, зокрема, на території Херсонської області та відзначив наявність позитивних змін щодо взаємодії Державної екологічної інспекції з правоохоронними органами при реагуванні на екологічні порушення.

Крім того, під час заходу обговорено механізми, які дозволять посилити протидію фактам недотримання природоохоронного законодавства, а також сприяти оперативності розслідування цих випадків.

За результатами зустрічі учасники засвідчили готовність до подальшої конструктивної співпраці та проведення наступних зустрічей для детального вивчення проблемних питань у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1292