Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2021

Прокуратура звернулася до суду через рішення тендерного комітету про закупівлю вугілля на понад 2,6 млн грн прийняте з порушенням законодавства

За позовом Бериславської окружної прокуратури судом відкрито провадження у справі про визнання недійсним рішення тендерного комітету однієї з сільрад щодо визначення суб’єкта господарювання переможцем торгів із закупівлі вугілля кам´яного на суму понад 2,6 млн грн та визнання недійсним укладеного з ним договору.

Підставою звернення прокуратури до суду стало виявлення суттєвих порушень вимог Закону України «Про публічні закупівлі» під час проведення процедури відкритих торгів.

Зокрема, подане тендерне оголошення розміщене в системі публічних закупівель «ProZorro» не відповідало фактичним даним, які відображались у тендерній документації в частині об’ємів та найменування предмету закупівлі. Це унеможливило рівність учасників процедури, оскільки одні готували пропозицію і товар відповідно до документації, а інші – виходячи з умов оголошення. Крім того, учасники не могли коректно спрогнозувати вартість пропозиції та можливість постачання.

Ураховуючи викладене, пропозиція товариства-переможця підлягала відхиленню.

Ігнорування замовником вимог законодавства призвело до вжиття прокуратурою заходів реагування та звернення до суду з відповідним позовом.

Автор: Бериславська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1257