Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2021

На хабарі затримано керівника Азово-Сиваського національного природного парку

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури викрито та затримано керівника Азово-Сиваського національного природного парку під час одержання неправомірної вигоди за організацію туристичних екскурсій у заповідній зоні (ч. 3 ст. 368 КК України). Затриманий є депутатом Мелітопольської міської ради.

За даними слідства, чиновник налагодив незаконну схему отримання додаткових коштів від екскурсійних груп за безперешкодне знаходження та переміщення територією о. Бирючий. Крім того, фігурант самостійно встановив надтарифи за додаткові послуги для відвідувачів.

Під час одержання чергової частини плати правоохоронці затримали чиновника в службовому кабінеті.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі. Оперативний супровід здійснює УСР в Херсонській області ДСР НПУ.

Тривають першочергові слідчі дії.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1328