Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2021

У Херсоні прокуратура оскаржила передачу в оренду землю вартістю понад 3,2 млн грн без проведення торгів

              

Херсонською окружною прокуратурою забезпечено виконання судового рішення, яким визнано недійсним рішення Херсонської міської ради та скасовано державну реєстрацію права оренди земельної ділянки вартістю понад 3,2 млн грн.
 
Установлено, що міськрада в середмісті передала товариству з обмеженою відповідальністю в оренду на 5 років земельну ділянку площею 0,2300 га поза обов'язковою процедурою проведення земельних торгів, під приводом нібито знаходження на цій ділянці нерухомого майна. Проте прокурором з’ясовано, що будь-яких підстав для передачі вказаної землі в оренду у такий спосіб не було. Більш того, на ділянці розташовані об’єкти нерухомого майна, що в 2019 році повернуті до комунальної власності міста за втручання прокуратури.
 
Ураховуючи виявлені порушення, а також те, що територіальна громада фактично була позбавлена права використовувати землю найбільш ефективно і отримувати найвищу плату за користування нею, прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом.
 
Відповідач намагався оскаржити позицію прокуратури, проте Верховним Судом у складі колегії суддів Касаційного господарського суду скаргу товариства залишено без задоволення.
<div style="float:right"><a href="https://t.me/phogovua"><img alt="" src="/userfiles/telegram.png" style="height:30px; width:30px" /></a></div>

Автор: Херсонська окружна прокуратура
кількість переглядів: 941