Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2021

Прокуратура звернулася до суду задля збереження об’єктів культурної спадщини Бериславського району

      

Бериславська окружна прокуратура в судовому порядку вимагає укласти охоронні договори з метою збереження семи об’єктів культурної спадщини, які визнано пам’яткою сакральної архітектури національного значення Свято-Григорівського Бізюків чоловічого монастиря.
 
Прокуратурою встановлено, що споруди монастиря мають статус пам’яток архітектури та занесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією національного значення як об’єкти культурної спадщини.
 
Чинним законодавством передбачено, що усі власники пам`яток, об`єктів культурної спадщини чи їх частин або уповноважені ними органи (особи) незалежно від форм власності на ці об`єкти зобов`язані укласти з відповідним органом охорони культурної спадщини охоронний договір.
 
Проте впродовж тривалого часу між Свято-Григорівським Бізюків чоловічим монастирем та Херсонською обласною державною адміністрацію так і не укладено вказані договори, а відповідно не встановлено режим використання пам’ятки та відповідальність за порушення такого режиму.
 
Задля належного захисту інтересів держави у цій сфері, а також запобігання можливому руйнуванню чи пошкодженню пам’яток архітектури прокуратура звернулась до адміністративного суду з позовом.
 
Наразі судом відкрито провадження у справі.
 
 
 

Автор: Бериславська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1239