Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.09.2021

Спрямовано до суду обвинувальний акт відносно керівника підприємства, яке ввезло на територію Херсона небезпечний для навколишнього середовища та здоров’я людини «Чорногорський пісок»

                

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури до суду спрямовано обвинувальний акт стосовно керівника підприємства, який, використовуючи завідомо підроблені документи, ввіз на територію України матеріали, що належать до категорії небезпечних відходів, які забороняється до ввезення (ч. 2  ст. 268, ч. 4 ст. 358 та КК України).
 
У ході слідства встановлено, що після того, як вказаний суб’єкт господарювання отримав неодноразову відмову від Міністерства енергетики та захисту довкілля України у наданні дозволу на транскордонне перевезення відходів піску з Республіки Чорногорія, з метою реалізації свого злочинного умислу використав завідомо підроблені документи, за якими до Херсона було ввезено небезпечні відходи піску, що утворилися після піскоструменевої обробки днища суден, загальною вагою 3,8  тис. т. Те, що вказані відходи відносяться до категорії небезпечних (жовтий перелік), підтверджено отриманими результатами судової інженерно-екологічної експертизи.
 
Крім того, на підставі ухвали слідчого судді отримано дозвіл на технологічну переробку зазначених відходів піску, враховуючи відсутність на території області суб’єктів господарювання, уповноважених на відповідні дії, обласною прокуратурою для вирішення вказаного питання залучено Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України для визначення місця їх переробки.
 
У разі визнання судом обвинуваченого винним у скоєнні ним кримінальних правопорушень йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1006