Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2021

Повідомлено про підозру керівнику товариства, який незаконно заволодів коштами при проведенні ремонту автомобільної дороги області

            

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру керівнику ТОВ, який зловживаючи своїм службовим становищем заволодів грошовими коштами ДУ «Місцеві дороги Херсонщини» у особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Установлено, що керівник ТОВ заключив договір з ДУ «Місцеві дороги Херсонщини» та зобов’язався виконати капітальний ремонт проїзної частини автомобільної дороги загального користування місцевого значення  «Нижні Торгаї - Агаймани». Фінансування робіт здійснювалось в рамках Національної програми Президента України «Велике будівництво».
 
Проте, службовець достовірно знаючи, що роботи фактично не виконані, вніс завідомо неправдиві відомості до акту приймання будівельних робіт про їх нібито виконання, чим завищив обсяги робіт та їх вартість.
 
У результаті цього, посадовець, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, заволодів коштами на суму понад 1,9 млн грн.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування здійснюється працівниками слідчого управління Головного управління Національної поліції в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
<div style="float:right"><a href="https://t.me/phogovua"><img alt="" src="/userfiles/telegram.png" style="height:30px; width:30px" /></a></div>

Автор: Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1032